شماره تماس 021-88545324
UniqueVisa Logo

تابعیت/ شهروندی (Citizenship) استرالیا

سه شنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۱

دستیابی به یک زندگی مطلوب در استرالیا با اعطای تابعیت و حق شهروندی به مهاجران تحقق می‌ یابد. تابعیت استرالیا بالاترین امتیازی است که مهاجران این کشور می توانند دریافت کنند، امتیازی که با دریافت آن افراد از حق و حقوق و مزایای بسیاری بهره مند می شوند. اما دریافت تابعیت یا به عبارتی سیتیزنشیپ استرالیا برای تمامی مهاجران کار ساده‌ای نیست.

هرساله دولت استرالیا پیش نیازهای دریافت تابعیت کشور را دستخوش تغییراتی می‌کند و لایحه رسمی این تغییرات را به پارلمان ارسال و منتشر می ‌نماید. پس با توجه به شرایط و قوانینی که برای سیتیزنشیپ استرالیا در نظر گرفته شده، متقاضیان ملزم به رعایت آنها هستند. بدین جهت در ادامه به توضیح بیشتر در مورد شرایط تابعیت و شهروندی استرالیا پرداخته‌ ایم تا شما مهاجران راحت‌ تر بتوانید برای اخذ تابعیت استرالیا و حقوق شهروندی این کشور اقدام کنید.

تابعیت / شهروندی (Citizenship) استرالیا چیست؟

برای بسیاری از مهاجران مشتاق، استرالیا کشوری جذاب برای نقل مکان است. اما روند زندگی که می‌ بایست در این کشور دنبال کنند، در مرحله اول اخذ اقامت دائم و سپس دریافت شهروندی این کشور می‌باشد. چرا که بدون شک، مقیمان دائم استرالیا از زندگی در یک جامعه‌ی آزاد و دموکراتیک لذت خواهند برد.

گرچه روند درخواست شهروندی در استرالیا کمی طولانی است، اما اگر افراد هر مرحله را با دقت سپری و تمام معیارهای واجد شرایط بودن را رعایت کنند، دیگر برای اخذ تابعیت این کشور دچار مشکلی نخواهند شد.

در واقع، شهروند یا سیتیزن عبارتی است که برای کسانی که توانسته‌ اند تابعیت کشوری را بدست آورند، استفاده می‌ شود. این قبیل افراد با تصمیم گیری برای تبدیل شدن به یک شهروند، به ارزش‌های استرالیا که بخشی از دموکراسی آن است متعهد می شوند و همانند یک شخص آزاد از حقوق و مزایای بسیاری برخوردار خواهند شد. همگامی که فردی تابعیت یک کشور را دریافت می کند در واقع سیتیزن آن کشور محسوب می شود، ناگفته نماند که تابعیت داشتن با اقامت یک کشور را داشتن کاملا با یکدیگر متفاوت است که در ادامه به آن می پردازیم.

 

همچنین بخوانید: شرایط + مزایای ویزای اقامت دائم استرالیا

تفاوت شهروندی با اقامت دائم استرالیا چیست؟

بین اقامت دائم و شهروندی در هر کشور تفاوت هایی وجود دارد، بخصوص که می توان گفت این تفاوت در استرالیا بیشتر از هر کشور دیگری به چشم می خورد.
گرچه مقیمان دائمی استرالیا بدون سیتیزنشیپ نمی توانند از تمامی حقوق شهروندی برخوردار باشند، اما این مورد تنها تفاوت شهروندی و اقامت دائم نیست. از نظر قانونی، شهروندی بالاتر از اقامت دائم است. شهروندان از حق رأی برخوردارند، ولی افراد دارای اقامت دائم، حق رأی ندارند. فردی که اقامت دائم استرالیا را در اختیار دارد اجازه دارد به صورت دائم در این کشور زندگی کند، اما تنها ایراد این وضعیت نسبت به شهروندی استرالیا این است که فرد باید از هر ۵ سال ۲ سال را در استرالیا بماند در غیر اینصورت اقامت دائم فرد باطل خواهد شد، این در حالی است که با دریافت سیتیزن شیپی، با افراد همانند یک شهروند استرالیایی برخورد خواهد شد.

روشهای دریافت شهروندی (Citizenship) استرالیا

۳ راه برای اخذ شهروندی استرالیا وجود دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

  1. تولد: هر شخصی که در استرالیا متولد شده باشد و در زمان تولد حداقل یکی از والدین آنها شهروند استرالیا یا مقیم دائم استرالیا باشد، شهروند استرالیا محسوب می شود.
  2. نسبت خانوادگی: اگر فردی در خارج از کشور، از یک شهروند استرالیایی متولد شود، مجاز به دریافت شهروندی استرالیا است. یعنی فرزندانی که در خاک کشور دیگری متولد شوند و یکی از والدین آنها شهروند استرالیا باشد، شهروند استرالیا محسوب می شوند.
  3. اقامت: دارندگان اقامت دائم که در استرالیا اقامت دارند، می‌ توانند شهروندی استرالیا را دریافت کنند. تمامی افرادی که دارای اقامت دائم استرالیا می باشند، در صورت احراز شرایط، می توانند برای اخذ تابعیت استرالیا اقدام نمایند.

همچنین بخوانید: راهنمای کامل‌ ‌مهاجرت به استرالیا از طریق اسپانسر خانوادگی

شرایط اخذ شهروندی (Citizenship) استرالیا

افراد دارای اقامت دائم استرالیا که بالای ۱۸ سال سن دارند، در صورت واجد شرایط بودن قادر خواهند بود تا شهروند و سیتیزن استرالیا شوند. البته این کار زمانی شدنی می ‌شود که ضمن برآورده ساختن شرایط تابعیت استرالیا، در آزمون شهروندی نیز قبول شوند. آزمونی که در آن به بررسی دانش و اطلاعات افراد درباره آداب و رسوم، ارزش‌ های کشوری و… می‌پردازد.

  1. ۱. مدت زمان اسکان در استرالیا

در قانون شهروندی استرالیا، متقاضیان بایستی:

  • با یک ویزای قانونی به مدت ۴ سال قبل از تاریخ درخواست تابعیت در استرالیا زندگی کرده باشند.
  • در ۱۲ ماه پیش از تاریخ درخواست تابعیت استرالیا دارای اقامت دائم استرالیا باشند.
  • در ۴ سال پیش از درخواست تابعیت استرالیا، بیش از ۱۲ ماه خاک استرالیا را ترک نکرده باشند. همچنین در یک سال اخیر پیش از درخواست شهروندی، نباید بیشتر از ۹۰ روز در خارج از خاک استرالیا بوده باشند.

در پاره ای از مواقع، مثل داشتن سن زیر ۱۶ سال، داشتن کاری که نیاز به سفر منظم به خارج از خاک استرالیا و … می توان برای مدت زمان اسکان در استرالیا استثنا قائل شد.

توجه: فراموش نشود در این مدت ارتکاب جرم می تواند درخواست افراد را به تعویق بیاندازد و یا کلا باعث رد شدن درخواست شهروندی استرالیا شود.

  1. ۲. مهارت در زبان انگلیسی

قانون شهروندی استرالیا تاکید دارد که متقاضی بایستی به زبان انگلیسی تسلط داشته باشد. اگرچه در قانون صراحتا به نمره آزمون زبان اشاره ای نشده است. در زمان دعوت برای مصاحبه شهروندی از متقاضی چند سوال به زبان انگلیسی پرسیده می شود، و متقاضی باید به زبان انگلیسی پاسخ سوالات را بدهد. همین مصاحبه به عنوان مرجع تسلط به زبان انگلیسی مدنظر قرار می گیرد.

در قانون نهایی ممکن است استثناهایی برای موارد خاص از جمله افراد بالای ۶۰ سال و کسانی که مشکلات ذهنی و یا مشکلات یادگیری دارند در نظر گرفته شود. با این وجود، عدم پاسخ دهی سوالات مصاحبه به زبان انگلیسی منجر به رد درخواست می شود.

  1. ۳. پیمان تعهد به استرالیا

پیمان تعهد، همان پیمان وفاداری استرالیا است که برای متقاضیان بالای ۱۸ سال اجباری خواهد بود. متقاضیانی که تصمیم به زندگی در استرالیا را دارند یا از خارج کشور با استرالیا در ارتباط هستند، برای شهروندی نیاز به چنین تعهدی دارند.
مراحل به این صورت است که هنگامی که شخصی واجد شرایط میشود برای اخذ شهروندی کشور استرالیا ابتدا باید یک سری از مدارک مربوطه را ارسال کند و در صورت تایید این مدارک از شما دعوت می کنند برای شرکت در آزمون شهروندی و مصاحبه حضوری. با قبولی در آزمون مورد نظر شما در حالت انتظار قرار خواهید گرفت تا از شما دعوت شود برای حضور در جشن و مراسم شهروندی. افرادی که در صف دریافت شهروندی استرالیا بوده اند همگی در این جشن یا Citizenship Ceremony شرکت می کنند. سرمونی جشنی هست که افراد بالای ۱۸ سال و واجد شرایط باید در مقابل نماینده پادشاه بریتانیا، چارلز سوم، قسم یاد کنند که در شرایط جنگ و شرایطی از این قبیل به کشور استرالیا وفادار باشند.
نکته جالب توجه اینجاست که اگر شخصی تمامی مراحل اخذ شهروندی را پشت سر بگذارد و این قسم را یاد نکند عملا شهروند نخواهد شد.

این تعهد با داشتن موارد زیر به نوعی اثبات می‌شود:

  • داشتن شغل در استرالیا
  • افتتاح حساب بانکی
  • حضور خانواده و همسر با تابعیت استرالیا
  • تولد فرزند در خاک استرالیا
  • خرید ملک در استرالیا
  • پرداخت هر گونه مالیات و …

 

  1. ۴. تست شخصیتی

در زمینه اطمینان از سازگاری شخصیتی با جامعه استرالیا، نیاز است تا افراد از لحاظ سوابق کیفری و قانونی مورد بررسی قرار بگیرند تا به نوعی اثبات شود که شخصیت قابل قبولی برای شهروندی استرالیا دارند. تمامی افراد بالای ۱۸ سال بایستی این تست‌های سنجش شخصیتی را بگذرانند و در نهایت گواهی عدم سوء پیشینه را ارائه کنند. در این مورد معیارهایی برای افراد دارای شخصیت قابل قبول در نظر گرفته شده است که عبارتند از:

  • پایبندی به تعهدات و قوانین دولت استرالیا
  • عدم داشتن سوابق کیفری و سوءپیشینه
  • عدم ارائه گزارشی مبنی بر خشونت خانگی
  • داشتن صداقت در ارائه اطلاعات در زمینه اخذ ویزای استرالیا و شهروندی

همچنین درخواست تابعیت در موارد زیر قابل قبول واقع نخواهد شد:

  • فرد در انتظار حکم دادگاه برای یک پرونده درگیری باشد.
  • فرد در زندان باشد.
  • فرد در آزادی مشروط باشد.
  • فرد با حکم دادگاه در آسایشگاه روانی باشد.
  • فرد در حال گذراندن دوره‌های بازپروری یا ترک اعتیاد باشد.

نکته: فراموش نشود که در مورد تست‌های شخصیتی، وزیر مهاجرت استرالیا قدرت نادیده گرفتن حکم دادگاه تجدید نظر را خواهد داشت.

  1. ۵. آزمون و مصاحبه برای شهروندی در استرالیا

آزمون شهروندی یک آزمون کامپیوتری و چند گزینه ‌ای به زبان انگلیسی است که فقط کسانی که مقیم دائم استرالیا هستند، می ‌توانند در آن شرکت کنند.

این آزمون، با هدف سنجش میزان اطلاعات و آگاهی داوطلبان از رسم و رسوم، تاریخ، سنت‌ها، نمادهای ملی و ارزش‌های استرالیا برگزار می ‌شود. داوطلبان تنها با پاسخ دادن صحیح به ۷۵% از این سوال‌ها، می توانند این آزمون را با موفقیت پشت سر بگذارند. همچنین به عنوان بخشی از فرآیند اخذ شهروندی استرالیا، ممکن است از متقاضیان دعوت شود که در یک مصاحبه حضوری شرکت کنند. در این مصاحبه، ضمن ارزیابی مهارت ‌های زبان انگلیسی، افراد لازم است هویت خود را تایید کنند و نشان دهند که از درک کافی برای پذیرش مسئولیت ‌های شهروندی برخوردارند.

در این مصاحبه به همراه داشتن مدارکی که از آنها درخواست شده نیز الزامی می‌ باشد مدارکی همچون:

  • آدرس محل سکونت فعلی
  • کشور تابعیت فعلی
  • مدارکی مبنی بر هرگونه تغییر نام
  • مدارک هویتی (پاسپورت، گواهینامه رانندگی و…)
  • مدارکی جهت اعلام حضور برای اولین بار در استرالیا

در نهایت، متقاضیان زیر ۱۸ سال یا بالای ۶۰ سال و یا کسانی که دارای اختلالات مربوط به شنوایی، بینایی یا گفتار هستند، نیازی به شرکت در آزمون ندارند.

مراحل درخواست برای شهروندی (Citizenship) استرالیا

برای تبدیل شدن به یک شهروند استرالیایی، افراد باید فرم درخواست تکمیل شده را با مدارک مورد نیاز ارسال کنند و هزینه‌های مربوطه را بپردازند. به طور کلی قبل از تایید درخواست باید برای مصاحبه و قبولی در آزمون شرکت کنند.

آزمون شهروندی، دانش داوطلبان را از تاریخ و جامعه استرالیا و همچنین مسئولیت‌ها و امتیازات یک شهروند استرالیایی ارزیابی می ‌کند.
و در صورت تایید در این آزمون، از آنها دعوت به عمل می‌آید تا در مراسم شهروندی استرالیا شرکت کنند و با دادن تعهدنامه شهروندی، پس از آن رسما به عنوان شهروند استرالیا شناخته شوند. شرایط مورد نیاز کسب حق شهروندی پس از مهاجرت به استرالیا را مطالعه نمایید.

همچنین بخوانید: استرالیا را بهتر بشناسید

دلایل لغو تابعیت استرالیا

متقاضیان با وجود مراحل و دشواری‌های پروسه اخذ تابعیت، هر چند که موفق به دریافت تابعیت استرالیا شوند ولی باید به یاد داشته باشند که انجام یکسری کارها و مرتکب شدن به تخلفاتی می تواند به سرعت  شهروندی استرالیا را از آنها سلب کند. دلایل و کارهایی که در زیر به شرح آنها پرداخته‌ایم:

  1. ارائه اطلاعات غلط و جعلی

در زمانی که اطلاعات غلط و جعلی از طرف متقاضی به دولت ارائه شود، ممکن است به لغو تابعیت فرد منجر شود. این اطلاعات غلط شامل فرم‌های درخواست تابعیت، زمان ورود به استرالیا و درخواست‌های قبلی ویزا می ‌شود. هرگونه مغایرت اطلاعات ارائه شده در ۱۰ سال گذشته ممکن است باعث لغو تابعیت فرد شود.

  1. ارتکاب جرم و تخلفات

چنانچه فردی دارای تابعیت کشور استرالیا باشد، انجام هر گونه جرم و جنایتی بر خلاف قانون این کشور، می تواند منجر به سلب تابعیت وی شود.

  1. عدم توجه و رعایت قوانین کشور

افرادی که بی‌توجه به قوانین به اجرا درآمده در کشور استرالیا رفتار می‌کنند، میتوانند تابعیت این کشور را از دست بدهند.

  1. لغو تابعیت استرالیا بصورت اختیاری

چنانچه فرد دو تابعیتی، خواهان لغو تابعیت کشور استرالیا باشد، می تواند نسبت به این کار اقدام نماید.

ممنوعیت درخواست مجدد

با توجه به قانون جدید اگر علت رد درخواست موردی به غیر از زمان اسکان در استرالیا باشد فرد تا ۲ سال اجازه درخواست مجدد برای تابعیت استرالیا را نخواهد داشت.

 

مزایای شهروندی (Citizenship) استرالیا

افراد به عنوان یک شهروند استرالیایی از امتیازات و حقوق بسیاری برخوردار خواهند شد، از جمله:

  • دریافت پاسپورت استرالیا و آزادی سفر به بیش از ۱۷۰ کشور دنیا بدون دریافت ویزا
  • شرکت در همه پرسی و حق رای در انتخابات فدرال، ایالتی و منطقه ‌ای
  • درخواست برای کار در خدمات عمومی استرالیا (APS)یا در نیروی دفاع استرالیا
  • درخواست اخذ پاسپورت استرالیایی
  • دسترسی به خدمات دولتی استرالیا
  • دریافت کمک از سفارت/ کنسولگری استرالیا در خارج از کشور
  • ثبت نام کودکان متولد شده در خارج از کشور به عنوان شهروند استرالیایی با توجه به شرایط خانوادگی آنها
  • بهره مندی از کمک های تحصیلی
  • سفر و ورود مجدد به استرالیا با داشتن پاسپورت و بدون دردسر

 

پس از مهاجرت به استرالیا امکان داشتن شهروندی دوگانه (Dual Citizenship) وجود دارد؟

برخی کشورها اجازه شهروندی همزمان دو کشور را به ساکنان خود نمیدهند ولی طبق قوانین کشور استرالیا شما می توانید پس از مهاجرت به استرالیا شهروندی این کشور را به همراه کشور دیگری هم زمان داشته باشید، مثلا می توانید هم سیتیزن ایران و هم سیتیزن استرالیا باشید.

شرایط فرزندان افرادی که شهروند استرالیا هستند ولی فرزندشان خارج از خاک استرالیا متولد میشود چیست؟

چنانچه حداقل یکی از والدین پس از مهاجرت به استرالیا حق شهروندی کسب کرده باشد می تواند با مراجعه به سفارت استرالیا در آن کشور برای فرزند نیز حق شهروندی دریافت نماید.

برای دریافت شهروندی خود آماده‌اید؟

چنانچه با ویزای اقامت دائم به کشور استرالیا ورود کرده‌اید، خوب است فرصت استثنایی دریافت شهروندی این کشور را از دست ندهید. با وجود اینکه اقامت دائم استرالیا خود به تنهایی شما متقاضیان را از مزایای بسیاری نظیر بیمه درمانی رایگان، امکان خرید ملک و… برخوردار می‌ کند، ولی حق و حقوقی که با دریافت شهروندی استرالیا بدست می‌آورید، زندگی مطلوب و ایده آل ‌تری را برایتان به ارمغان می‌آورد.

تنها کافی است که تمامی شرایط لازم برای شهروندی استرالیا را داشته باشید و در آزمون شهروندی شرکت کنید. امید است که با سپری کردن تمامی این مراحل به خواسته خود دست یابید.

هدف ما در موسسه مهاجرتی یونیک ویزا نیز در این است که درخواست شهروندی استرالیا را برای شما داوطلبان عزیز، به یک فرآیند ساده تبدیل کنیم. مشاوران ما پاسخ گوی تک تک سوالات شما در زمینه مهاجرت به استرالیا خواهند بود. پس با ما تماس بگیرید…

About مهدی کیوانی

مهدی کیوانی هستم، وکیل سازمان مهاجرتی یونیک ویزا فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه ویکتوریا و دارای مجوز فعالیت از سازمان مارا (Migration Agents Registration Authority )، با شماره ثبت MARN 2217813 میباشم. در طول سالهای متوالی فعالیت در حوزه اخذ ویزاهای استرالیا تمام تلاش خود را به کار گرفته ام تا بهترین خدمات را به کلاینت های گرامی ارائه دهم. تمامی پرونده‌های موکلین مستقیماً زیر نظر اینجانب بررسی میگردد تا درخواست ویزا مطابق به روز ترین قوانین و با کمترین میزان ریسک ثبت گردد.
در مقالاتی که منتشر میکنم سعی دارم تا اطلاعات مهم و اصلی که برای مهاجرت نیاز دارید را بصورت رایگان و موثق در اختیارتان قرار بدهم.

لطفا دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه کاربران