شماره تماس 021-88545324
UniqueVisa Logo

اخذ اقامت دائم پس از تحصیل در استرالیا

سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱

اکثر افرادی که با ویزای دانشجویی استرالیا به استرالیا مهاجرت میکنند، پس از فارغ التحصیلی تمایل به ادامه زندگی در استرالیا دارند. در این مقاله به بررسی شرایط اخذ اقامت پس از فارغ التحصیلی در استرالیا می‌پردازیم.

Work-after-education

شرایط دانشجویان بین المللی برای اخذ اقامت دائم پس از تحصیل در استرالیا

پس از فارغ التحصیلی می توانند از ویزای کار پس از تحصیل (ساب کلاس ۴۸۵) استفاده کنند. این ویزا فقط به افرادی تعلق می گیرد که تحصیلات خود را در استرالیا به پایان رسانده اند و با موفقیت مدرک خود را دریافت کرده اند.

در صورتی که متقاضی در مقاطع پایین تر از کارشناسی فارغ التحصیل شده باشد طول مدت این ویزا ۱۸ ماه است و در صورتی که فارغ التحصیل مقطع کارشناسی و بالاتر باشد می تواند بر مبنای مقطع فارغ التحصیلی ویزای ۳،۲ و یا ۴ ساله دریافت نماید. حداکثر زمان رسیدگی به این ویزا ۴ ماه می باشد و متقاضی و همراهان ملزم هستند در زمان اقدام برای این ویزا و اعلان نتیجه رسیدگی در استرالیا حضور داشته باشند. با داشتن این ویزا به متقاضی اجازه کار و تحصیل در استرالیا داده میشود و متقاضی میتواند در آینده وارد پروسه اخذ اقامت دایم شود. مزیت ویزای ۴۸۵ این مورد است که متقاضی با تکمیل تحصیلات در استرالیا و داشتن سابقه کار مرتبط با مدرک تحصیلی می تواند امتیاز بالاتری را در سیستم امتیاز بندیاسکیل سلکت کسب نموده و برای ویزای تخصص و مهارت درخواست دهد.

بسیاری از افراد تصور میکنند اخذ ویزای ۴۸۵ کار ساده ای است در صورتیکه بارها دیده شده افراد موفق و حرفه ای نیز در پروسه اخذ این ویزا خطاهایی داشته اند که منجر به رد درخواست آنها شده است.

International-students

استراتژی جدید مهاجرت استرالیا در سال ۲۰۲۴

در ۱۱ دسامبر ۲۰۲۳ (۲۰ آذر ۱۴۰۲) و پس از مدت‌ها انتظار، دولت استرالیا سند جدید استراتژی مهاجرت خود، موسوم به Migration Strategy را منتشر کرد. این سند قرار است تمرکز سیستم مهاجرت نیروی ماهر را به جذب مهارت‌های ضروری برای افزایش بهره‌وری معطوف کند و مهاجرت دائم را به‌عنوان راهی برای دستیابی به نیروی کارآمد و نوآور در آینده استرالیا مطرح کند.

این استراتژی براساس هشت هدف کلیدی شکل گرفته است:

۱. بهره‌گیری از فرآیند مهاجرت نیروی کار ماهر برای رفع نیازهای بازار کار کشور و ارتقاء پویایی نیروی کار

۲. اصلاح فرآیند مهاجرت دائمی نیروی ماهر، برای افزایش سطح رفاه و شکوفایی بلندمدت کشور

۳. افزایش انسجام و کیفیت سیستم آموزشی بین‌المللی استرالیا

۴. مقابله با بهره‌کشی از کارگران و کاهش زمینه سوءاستفاده از سیستم اعطای ویزا

۵. برنامه‌ریزی مهاجرت، برای به‌کارگیری مهارت‌های موردنیاز در جای درست

۶. بهینه‌سازی ویزاهای مناطق ویژه و بهبود طرح ویزای تعطیلات کاری استرالیا (Working Holiday Maker)

۷. عمق بخشیدن به پیوندهای اجتماعی در منطقه اقیانوسیه

۸. ساده‌سازی سیستم مهاجرت در راستای ارتقاء تجربه مهاجرین و کارفرمایان

در ادامه به مهم‌ترین جزئیات سند استراتژی مهاجرت استرالیا نگاهی می‌اندازیم.

برنامه ریزی برنامه مهاجرت برای سال ۲۰۲۴

دولت استرالیا قصد دارد برنامه‌ریزی برای مهاجرت را از بازه ۱۲ ماهه معمول فراتر ببرد تا بتواند پاسخگوی کمبودهای مهم بازار کار باشد و ضمن آن، سطح همکاری بین ایالت‌ها و قلمروهای کشور را هم افزایش دهد.

انتظار می‌رود که تعداد مهاجرانی که به این کشور پا می‌گذارند، از حدود ۵۱۰ هزار نفر در سال مالی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ به ۳۷۵ هزار نفر در سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ کاهش پیدا کند و حتی در سال مالی ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ به ۲۵۰ هزار نفر برسد. طبق پیشبینی‌ها، بعدازآن این روند به ثبات خواهد رسید.

بر طبق آمار، در سال مالی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ تعداد دانشجویان خارجی استرالیا به ۲۷۰ هزار نفر رسید که نسبت به رقم ۱۷۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹، یعنی پیش از آغاز همه‌گیری کرونا، افزایش قابل‌توجهی داشت. البته بخشی از این ارقام از بازگشت دانشجویانی ناشی می‌شد که در طول همه‌گیری مجبور بودند به‌طور آنلاین و در خارج از استرالیا به تحصیلات خود ادامه دهند.

همچنین تعداد دارندگان ویزاهای موقت، ازجمله ویزای موقتی مهارتی، تعطیلات کاری و ویزاهای مرتبط با کووید، از ۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۱۹ به ۱۸۰ هزار تَن در سال مالی ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ رسیده است.

تست های امتیازی مهاجران و نکاتی برای فارغ‌التحصیلان از استرالیا

یکی از تصمیمات دولت استرالیا برای رسیدن به اهداف مهاجرتی جدید خود، بازنگری در سیستم امتیازبندی مهاجران یا Points Tests است. در این راستا، هم‌فکری برای معرفی نوع جدیدی از سیستم امتیازبندی در دستور کار دولت قرار دارد و انتظار می‌رود که شاهد کار برروی یک تست تجزیه‌ و تحلیل-محور به‌روز باشیم؛ سیستمی که با آن بتوان مهاجران مستقلی را که قادرند بیشترین مزایای ممکن را برای استرالیا به ارمغان بیاورند، به بهترین شکل شناسایی کرد.

این مسیر می‌تواند برای آن دسته از فارغ‌التحصیلانی که در مشاغل تخصصی موردنیاز استرالیا کار می‌کنند، میانبری برای دریافت اقامت دائم باشد.

تغییرات ویزای دانشجویی استرالیا در سال ۲۰۲۴

در طرح جدید دولت، ویزای دانشجویی، ویزای تحصیلی یا Student Visa هم دچار تغییرات عمده‌ای شده است. البته در اینجا به‌جای آنکه با کاهش ظرفیت‌ها سروکار داشته باشیم، با قوانین محدود کننده دیگری مواجه می‌شویم که موارد زیر، بعضی از مهم‌ترین آن‌ها هستند:

  • کف نمرات بالاتر مدرک زبان انگلیسی برای متقاضیان ویزای تحصیلی
  • کاهش دوره‌های آموزشی مجاز برای دارندگان ویزای دانشجویی، با تاکید برروی دوره‌های دانشگاهی
  • ممنوعیت تغییر رشته
  • افزایش بودجه برای یکپارچگی و شفافیت بیشتر سیستم اعطای ویزا و روش‌های معتبر سنجش دانشجویان

در سال ۲۰۲۴ برای ویزای ساب کلاس ۴۸۵ یا ویزای موقت فارغ التحصیلی (TGV) هم اصلاحات مهمی در نظر گرفته شده است. بعضی از شاخص‌ترین این بازنگری‌ها عبارتند از:

  • کاهش مدت اقامت برای دانشجویان خارجی با ویزای TGV مطابق جدول زیر:
مقطع تحصیلی مدت مجاز اقامت (قدیمی) مدت مجاز اقامت (جدید)
کارشناسی (Bachelor degree) ۲ سال ۲ سال
کارشناسی ارشد آموزشی (Masters by coursework) ۳ سال ۲ سال
کارشناسی ارشد پژوهشی (Masters by research) ۳ سال ۳ سال
دکترا (PhD) ۴ سال ۳ سال
  • ممنوعیت بازگشت به ویزای دانشجویی، برای دارندگان ویزای فارغ التحصیلی جدید
  • عدم اعطای مجوز اقامت در استرالیا به آن دسته از فارغ‌التحصیلان خارجی که هیچ‌کدام از تخصص‌های موردنیاز استرالیا را ندارند
  • کاهش سقف سنی از ۵۰ به ۳۵ سالگی
  • افزایش کف نمرات مهارت انگلیسی برای ویزاهای موقت فارغ التحصیلی، از آیلتس ۶ به آیلتس ۶.۵ که در ادامه به جزئیات آن خواهیم پرداخت.
  • تمدید ویزای کار پس از تحصیل (Post Study Work Rights) دیگر امکان‌پذیر نخواهد بود.
  • دانشجویانی که در مناطق خاص استرالیا تحصیل می‌کنند، هنوز هم با شرایطی می‌توانند ویزای TGV دوم با اعتبار یک یا دو ساله دریافت کنند. مدت اعتبار ویزا به محل تحصیل فرد بستگی دارد.

توجه کنید که برای اطلاع از زمان دقیق اجرایی شدن قوانین جدید، باید با مراجع مربوطه در مکاتبه باشید.

جدول زمانی اجرای استراتژی جدید مهاجرت استرالیا از سال ۲۰۲۴

برنامه‌های استراتژی جدید مهاجرت استرالیا را می‌توانیم به سه دسته اصلی تقسیم کنیم که هرکدام آن‌ها قرار است در مقطع زمانی خاص خود اجرا شوند. این سه دسته عبارتند از:

۱. تعهدات فعلی برای بهره‌برداری از فرصت‌های موجود در سریع‌ترین زمان. این تعهدات یا پیش‌تر وارد فاز اجرایی شده‌اند یا آنکه به‌زودی عملیاتی خواهند شد.

این موارد عبارتند از:

  • بهبود شفافیت و یکپارچگی سیستم مهاجرت و کاهش پرونده‌های انباشته‌شده ویزا
  • استفاده از مهاجران ماهر برای تامین هرچه بهتر نیازهای بازار کار استرالیا
  • معرفی تمهیداتی برای مقابله با سوءاستفاده از کارگران مهاجر
  • تقویت روابط میان ‌فردی در منطقه هند-آرام یا همان ایندو-پاسیفیک (Indo-Pacific)

۲. برنامه‌های جدید جهت ایجاد بستری مناسب برای آینده که تا پایان سال ۲۰۲۴ عملیاتی خواهند شد؛ یعنی:

  • ساخت یک سیستم مهاجرتی هدفمند برای اعطای ویزای موقت به نیروهای متخصص
  • بهبود یکپارچگی و کیفیت سیستم تحصیلی بین‌المللی استرالیا
  • بهینه‌سازی برنامه‌ریزی در روند پذیرش مهاجر
  • آغاز مراحل اولیه ساده‌سازی سیستم مهاجرت

۳. بازنگری‌های مربوط به آینده که نیازمند مذاکرات سه‌جانبه است. این دسته از مسائل که در طول سال ۲۰۲۴ درباره کم‌وکیف آن بحث و تصمیم‌گیری خواهد شد، شامل موارد زیر می‌شود:

  • اصلاح سیستم مهاجرت دائمی مهارت‌محور، برای بهبود سطح رفاه در بلندمدت
  • بهینه‌سازی ویزاهای مناطق خاص و برنامه ویزای تعطیلات کاری استرالیا (Working Holiday Maker)، در جهت حمایت بهتر از مناطق ویژه و نیروهای کار آن‌ها
  • دیگر اقدامات مندرج در استراتژی مهاجرت، در هر بخشی که به بازنگری نیاز داشته باشد

الزامات زبان انگلیسی 

یکی از مواردی که در استراتژی جدید مهاجرت استرالیا دستخوش تغییر شده، نمره قابل‌قبول برای مدرک زبان انگلیسی است. جدول زیر، کف جدید و قدیمی نمره‌ها را برای آزمون IELTS نشان می‌دهد (برای آزمون‌های غیر آیلتس، نمره معادل آیلتس آن‌ها را در نظر بگیرید):

نوع ویزا کف قبلی نمره آیلتس کف جدید نمره آیلتس توضیحات تاریخ اعمال کف جدید نمره
ساب کلاس ۴۸۵ یا ویزای موقت فارغ التحصیلان (Temporary Graduate Visa) ۶.۰ ۶.۵ همچنین در کف جدید، نمره هرکدام از مهارت‌های چهارگانه آیلتس نیز باید حداقل ۵.۵ باشد. ضمناً مدت اعتبار مدرک زبان (از تاریخ برگزاری آزمون تا زمان ثبت درخواست ویزا) از ۳ به ۱ سال کاهش می‌یابد. تغییرات جدید برای تمام درخواست‌های ویزای دانشجویی و فارغ‌التحصیلی که در روز جشن فارغ‌التحصیلی یا بعد از آن ارسال شوند، اعمال می‌شود از اوایل سال ۲۰۲۴
ساب کلاس ۵۰۰ یا ویزای دانشجویی (Student Visa) ۵.۵ ۶.۰
دوره فشرده زبان انگلیسی (ELICOS) ۴.۵ ۵.۰ نمره ۵.۰ برای شرکت در دوره ELICOS ضمن تحصیل است. برای دانشجویانی که قصد آن‌ها صرفا یادگیری انگلیسی از طریق ELICOS است، باتوجه‌به ماهیت رشته آن‌ها، تغییری رخ نخواهد داد
دوره‌های پایه و مقدماتی دانشگاهی (دوره‌های Pathway یا Foundation) ۵.۵ ۵.۵ بدون تغییر در طول سال ۲۰۲۴

اولویت های پردازش دانش آموز و الزامات واقعی دانشجو برای مهاجرت به استرالیا

برای اولویت‌بندی رسیدگی به درخواست ویزای دانش آموزی و دانشجویی، دستورالعمل‌هایی وجود دارد که علاوه‌بر زمان موردنیاز، روی نتیجه درخواست هم اثر می‌گذارد. جدول زیر گوشه‌ای از این دستورالعمل‌ها را نشان می‌دهد:

اقدام توضیح زمان اجرا
دستورالعمل شماره ۱۰۷ وزارتخانه، برای رسیدگی به درخواست‌های ویزای دانش آموزی (ساب کلاس ۵۹۰) و ویزای دانشجویی (ساب کلاس ۵۰۰) این دستورالعمل، بیانگر اولویت‌بندی در پردازش پرونده‌های ویزای دانشجویی و دانش‌آموزی براساس سطح ریسک است (سطح ریسک براساس وضعیت متقاضی از منظر قوانین و خط‌ مشی‌های دولت و توجیه‌پذیر بودن اختصاص بودجه عمومی تعیین می‌شود). به ‌طورکلی درخواست متقاضیانی که ریسک بالاتری دارند، با سرعت پایین‌تری پردازش می‌شود. البته به تمام درخواست‌های ویزا رسیدگی خواهد شد، اما افراد کم‌ریسک در اولویت هستند از ۱۵ دسامبر ۲۰۲۳
دستورالعمل وزارتخانه درباره الزامات واقعی دانشجو این دستورالعمل ملاک‌هایی کلیدی را برای تصمیم‌گیری درمورد اعطا یا رد ویزا مطرح می‌کند؛ ازجمله: شرایط متقاضی، پیشرفت‌ها و دستاوردهای شغلی و تحصیلی وی و همچنین میزان مفید بودن رشته تحصیلی انتخاب‌شده برای آینده شغلی او. یک دانشجوی واقعی (Genuine Student) باید نشان دهد که معنی حقیقی «دانشجو بودن» را می‌داند و ضمن آگاهی از شرایط ویزای خود، در رعایت قوانین مربوطه اهتمام دارد از اوایل سال ۲۰۲۴

در سند مهاجرتی جدید استرالیا، تاکید خاصی هم روی استعدادهای جهانی و مهارت‌های تجاری وجود دارد. مطابق این سند، برنامه استعدادیابی جهانی این کشور (Global Talent program) شدیداً برروی تعداد نسبتاً کمی از مهاجران متمرکز خواهد شد؛ مهاجرانی که توانایی آن را دارند تا دستاوردهای ارزشمندی برای استرالیا داشته باشند. درهمین‌راستا حتی ممکن است در آینده نظاره‌گر معرفی ویزای جدیدی با نام ویزای استعداد و نوآوری (Talent and innovation) باشیم.

درآن‌سو، نتایج برنامه نوآوری و سرمایه‌گذاری در کسب‌وکارها (Business Innovation and Investment Program) برای دولت استرالیا چندان رضایت‌بخش نبوده است؛ چراکه بنا به آمار، بیش از ۸۰ درصد مدیرانی که در آن شرکت داشته‌اند، در خرده‌فروشی‌های کوچک یا مراکز اقامتی سرمایه‌گذاری کرده‌اند. این در حالی است که انتظار می‌رفت سهم حوزه‌های تولید و نوآوری از این سرمایه‌گذاری‌ها بیش از ارقام فعلی باشد. دراین‌میان بنا به مندرجات سند جدید، به نظر می‌رسد که ویزای کارآفرینی استرالیا (Significant Investor Stream) با تغییراتی همچنان به کار خود ادامه دهد.

اشتباهات رایج در زمینه گرفتن اخذ ویزای دانشجویی که منجر به اقامت دائم می‌شود

اشتباهاتی که ممکن است در پروسه اخذ این ویزا رخ دهد عبارتند از:

*برای ساب کلاس اشتباه اقدام شود:

این ویزا دو شاخه دارد :

۱- ۴۸۵ Graduate Work :

مختص افرادیست که تا قبل از ۵ نوامبر ۲۰۱۱ در استرالیا تحصیل کرده اند یا در مقاطع پایین تر از لیسانس تحصیل نموده و دارای شغلی هستند که در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا وجود دارد. این ویزا ۱۸ ماه اعتبار دارد.

۲ – ۴۸۵ Post Study Work :

برای افرادی که در مقطع لیسانس به بالا فارغ التحصیل شده اند قابل انجام است و بر اساس مقطع تحصیلی بین ۲ تا ۴ سال اعتبار دارد.

چنانچه درخواست ویزا بر اساس شاخه درست آن داده نشود منجرد به رد شدن ویزا یا اخذ ویزا با مدت زمان کوتاه تر خواهد شد.

*عدم توجه به موارد الزامی در زمان درخواست ویزا

چنانچه تمام مدارک مورد نیاز ویزا در زمان ارسال پرونده ارائه نشده باشد منجر به رد شدن درخواست ویزا میگردد. بنابرین میبایست کاملا جزییات مدارک خواسته شده را مد نظر داشته و آنها را آماده نمایید.

الزامات مرتبط با مدت زمان تحصیل در استرالیا

برای واجد شرایط بودن اخذ ویزای ۴۸۵ متقاضی میبایست حداقل یک دوره ثبت شده CRICOS که مدت زمان آن بیش از ۲ سال تحصیلی یا ۹۲ هفته بوده باشد را گذرانده باشد. همچنین کل مدت تحصیل نباید کمتر از ۱۶ ماه بوده باشد.

چنانچه در طول مدت تحصیل به هر دلیل زمانهایی را در خارج از استرالیا گذرانده باشید ممکن است این ریسک وجود داشته باشد که ۱۶ ماه تحصیل شما به اثبات نرسد و منجر به رد شدن درخواست ویزا گردد.

علاوه بر آن ممکن است ۵ امتیاز اضافه ای که میتوانید بابت تحصیل در استرالیا در سیستم اسکیل سلکت کسب کنید نیز از بین برود.

ویزای ۴۸۵ فقط از داخل استرالیا قابل درخواست است.

بسیاری از افراد پس از فارغ التحصیلی برای دیدار خانواده و … از استرالیا خارج میشوند. باید توجه داشته باشید که زمانی که تحصیل شما به اتمام میرسد دانشگاه اداره مهاجرت را از این موضوع مطلع میسازد چنانچه شما پس از پایان تحصیل از استرالیا خارج شوید اداره مهاجرت بدون اطلاع قبلی ویزای دانشجویی شما را کنسل میکند. زمانیکه ویزای دانشجویی شما کنسل شود تا اجازه ورود مجدد به استرالیا را نخواهید داشت مگر آنکه ویزای دیگری برای ورود به استرالیا اخذ نموده باشید.

بنابرین میبایست قبل از ترک استرالیا درخواست ویزای ۴۸۵ را ارسال نمایید تا تمایل و قصد شما برای بازگشت به استرالیا مشخص شود.

After-studying-in-Australia

واجد شرایط بودن برای درخواست ویزا

بر خلاف ویزاهای تخصص و مهارت ویزای ۴۸۵ سیستم امتیاز بندی ندارد. برای اخذ این ویزا باید شرایط ذیل را داشته باشید:

-سن زیر ۳۵ سال

-ارائه مدرک زبان مورد نیاز

-۲ سال تحصیل در استرالیا

-بیش از ۶ ماه فاصله بین فارغ التحصیلی و درخواست ویزای ۴۸۵ وجود نداشته باشد

جهت دریافت مشاوره رایگان اخذ انواع ویزای استرالیا با ما در تماس باشید: ۰۲۱۸۸۵۴۵۳۲۴ الی ۶

About مهدی کیوانی

مهدی کیوانی هستم، وکیل سازمان مهاجرتی یونیک ویزا فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه ویکتوریا و دارای مجوز فعالیت از سازمان مارا (Migration Agents Registration Authority )، با شماره ثبت MARN 2217813 میباشم. در طول سالهای متوالی فعالیت در حوزه اخذ ویزاهای استرالیا تمام تلاش خود را به کار گرفته ام تا بهترین خدمات را به کلاینت های گرامی ارائه دهم. تمامی پرونده‌های موکلین مستقیماً زیر نظر اینجانب بررسی میگردد تا درخواست ویزا مطابق به روز ترین قوانین و با کمترین میزان ریسک ثبت گردد.
در مقالاتی که منتشر میکنم سعی دارم تا اطلاعات مهم و اصلی که برای مهاجرت نیاز دارید را بصورت رایگان و موثق در اختیارتان قرار بدهم.

لطفا دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه کاربران