شماره تماس 021-88545324
UniqueVisa Logo

قوانین و شرایط کاری پس از مهاجرت به استرالیا

سه شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۱

استرالیا در زمره‌ی مهاجر پذیرترین کشورهای جهان قرار دارد. این کشور که استانداردهای مطلوبی را برای زندگی و کار مهاجران در نظر گرفته، توانسته امروزه مورد هدف بسیاری از افراد از اقصی نقاط دنیا قرار گیرد. افرادی که قصد دارند با مهاجرت به استرالیا، ارتقای سطح استاندارهای زندگی و همچنین پیشرفت شغلی را برای خود و حتی خانواده‌شان به دست آورند. از آنجایی که ضروری است تا پیش از مهاجرت به استرالیا اطلاعاتی در خصوص قوانین کاری در این کشور داشته باشید، در این مقاله به بررسی برخی از قوانین و شرایط کاری مهم در استرالیا پرداخته‌ایم و جنبه های مختلف این شرایط را مورد بررسی قرار داده ایم.

شرایط بازار کار در استرالیا

اکثر متقاضیان مهاجرت به استرالیا قبل از هر اقدامی تمایل دارند که از وضعیت بازار کار در استرالیا و نرخ بیکاری در این کشور مطلع شوند، زیرا نرخ بیکاری همان طور که از نامش پیداست نشان دهنده تعداد افراد بیکار در آن کشوراست. برای تنها با یک بررسی ساده از میزان نرخ بیکاری کشور استرالیا در سال ۲۰۲۲، پی به نرخ بیکاری کم، شرایط کاری مناسب واقتصاد قوی این کشور می‌برید. کشوری که با نرخ بیکاری ۴%، در مقایسه با سایر کشورها، درآمد بیشتر و مزایای بهتری را به نیروی کار و بازنشستگان ارائه می‌دهد.استرالیا با بیش از ۲۵ میلیون نفر جمعیت، تنها ۵ درصد جمعیت بیکار دارد و همین پایین بودن نرخ بیکاری در استرالیا، خود دلیلی بوده تا فرصت‌های شغلی متنوعی در حوزه‌های معدن، کشاورزی، کارخانه‌ها، ساخت و ساز و بخش خدمات، ایجاد و توزیع شود. البته مهاجرت کاری به کشورهای با نرخ پایین بیکاری همچون استرالیا نیازمند برخورداری از شرایط مختلفی است که از میان آنها می توان به سوابق کاری درخشان، مدرک زبان، عدم سوابق کیفری و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد. کشور استرالیا مقصد کارجویانی می باشد که مایل به مهاجرت به کشوری دیگر برای ارتقاء و پیشرفت شغلی خود می باشند.

مدارک و شرایط لازم برای کار در استرالیا

منظور از مدارک مورد نیاز جهت کار در استرالیا، مدارکی است که نشان دهد شما در چه حوزه شغلی تخصص و مهارت دارید .شرکت های استرالیایی به تجربه کاری در خارج از کشور اهمیت زیادی می دهند و همچنین مدرک تحصیلی، مدرک زبان، سوابق کار و سن مناسب از جمله مهم ‌ترین مدارک و شرایطی است که باید در اختیار داشته باشید. متقاضیانی که دارای مدارک تحصیلی و تجربه کاری باشند، شانس بیشتری برای پیدا کردن شغل در استرالیا را خواهند داشت.

شرایط سنی: افراد در بازه سنی ۱۸ تا ۴۵ سال، برای کار در استرالیا مناسب هستند. البته برخی مشاغل محدودیتی در سقف سنی ۴۵ سال برای افراد قائل نمی‌شود.

مدرک تحصیلی: هر کشوری بر حسب نیاز خود به نیروی کار، لیستی از مشاغل مورد نیاز را ارائه می‌کند. پس بهتر است حوزه تخصصی شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا باشد.

مدرک زبان: طبیعتا شما در مراحل کار خود نیاز به ارتباط گرفتن با همکاران و دیگر افراد محیط کارآن به صورت تخصصی در حیطه کار خود را دارید. برای پذیرش بعنوان نیروی کار در استرالیا پس از مهاجرت به حداقل نمره آیلتس ۶ نیاز دارید تا بتوانید ارتباط لازم را با کارفرمایان و سایر کارمندان برقرار نمایید. یاد گیری زبان برای کار در بخش مربوطه در آینده شغلی شمل تاثیر فراوانی خواهد داشت.

مدارکی که در ادامه به آن اشاره شده است، مدارک لازم جهت دریافت ویزای کار در استرالیا ۲۰۲۲ می باشد:

  • اصل پاسپورت و کپی از تمام صفحات آن
  • اصل مدارک هویتی و کپی از تمام صفحات آن
  • سوابق کاری
  • سوابق تحصیلی
  • انگیزه نامه
  • فرم درخواست ویزا
  • گواهی عدم سوابق کیفری
  • گواهی سلامت جسمی و روانی

میانگین ساعات کاری پس از مهاجرت به استرالیا

در استرالیا عموما شروع ساعت کاری برای نیروی کار (کارگر) از ۷ یا ۸ صبح آغاز می‌شود و در ساعت ۳ یا ۴ بعد از ظهر پایان می‌یابد. این در حالی است که معمولا شروع کار بسیاری از کارمندان از ساعت ۹ صبح الی ۵ بعد از ظهر می‌باشد. البته به این نکته هم باید توجه کرد که تقریبا تمامی کارمندان بعد از ۵ ساعت کار، یک زمان استراحت به مدت حدودا ۳۰ دقیقه الی ۱ ساعت دارند.

پس بطور کلی می‌توان میانگین ساعات کاری پس از مهاجرت به استرالیا را هفته ای ۳۸ ساعت تخمین زد. کار کردن بیشتر از این میزان ساعت در طول هفته، بصورت اضافه کار حساب می‌شود؛ چرا که ممکن است برخی از سازمان‌ها در بعضی روزها، کارمندان را جهت اضافه کار بخواهند. که این میزان اضافه کاری‌ بعد از مهاجرت به استرالیا بسته به نوع فعالیت و محیط کاری مشمول دستمزد متفاوتی می‌ شود. ساعات اضافه کاری در استرالیا به عواملی همچون دستمزد کارکنان، الگوهای کار در ساعات اضافه و ماهیت نقش کارمند بستگی دارد.

حداقل دستمزد کار (حقوق) پس از مهاجرت به استرالیا

در مشاغل متفاوت، کارفرمایان با توجه به مواردی مانند میزان تحصیلات و سطح تخصص افرادی که از طریق مهاجرت به استرالیا با ویزای کار اقدام کردند، می‌توانند به مقدار دلخواه حقوق پرداخت کنند. شرایطی همچون سن، نوع فعالیت شغلی، تعداد نیروی شاغل در مجموعه کاری و… هم می‌تواند تعیین کننده میزان حقوق کارمندان باشد. این میزان تغییر حقوق پرداختی از سوی کارفرمایان در صورتی قابل قبول است که هیچ شرکت یا سازمانی کمتر از حداقل دستمزد قانونی به کارمندان خود پرداخت نکند. با این اوصاف حداقل دستمزدی که برای کارمندان در استرالیا در سال ۲۰۲۲ در نظر گرفته شده است، برابر ۸۱۲.۶ دلار در هفته یا بعبارتی ۲۱.۳۸ دلار در ساعت می‌باشد.

همچنین در استرالیا برای کارآموزان نیز حقوقی را در نظر گرفته‌ می‌شود که این میزان حقوق دریافتی بسته به مرحله کارآموزی، میزان تحصیلات، مدت زمان سپری شده از فارغ ‌التحصیلی و… متغیر می ‌باشد.

 

نحوه کاریابی در استرالیا

از ساده ‌ترین روش‌های کاریابی، در استرالیا می‌توان به سایت‌ها و آژانس‌های کاریابی اشاره کرد. سایت‌های متعددی که تنها با ارائه تخصص و سابقه کار، پیشنهاد شغلی مناسبی را به شما ارائه می‌دهند. شما بسته به دلخواه خود می‌توانید از ۴ روش جویای کار در استرالیا شوید. در ۲ روش اول شما می‌توانید از سایت‌های کاریابی استرالیا که در خارج و حتی ایران حضور دارند استفاده کنید. روش بعدی مراجعه به سایت کاریابی دولتی استرالیا است. و در آخر، برقراری ارتباط مستقیم با شرکت و سازمان‌هایی که در استرالیا موقعیت شغلی خالی دارند، می‌تواند بسیار کمک کننده و موثر باشند.

قراردادها و قوانین کار بعد از مهاجرت به استرالیا

بعد از مهاجرت به استرالیا می‌توانید با کارفرمایان خود مصاحبه کرده و قرارداد ببندید و همچنین از حقوق و پاداش‌های قانونی که عموما در قرارداد کاری قید می‌شود، بهره‌ مند شوید. عموما در استرالیا قراردادهای کار، به دو صورت سازمانی و یا کتبی ارائه می‌شود. قراردادهای کتبی که بطور معمول با کارمندان بسته می‌شوند، همان قراردادهایی هستند که در آن میزان دستمزد، شرایط کاری و حتی پاداش ذکر می‌شود. این در حالی است که در قراردادهای سازمانی می‌بایست علاوه بر میزان دستمزد و شرایط کار، به توضیح مسائل بیشتری در مورد کار پرداخته شود.

دقت فرمایید پس از اقامت در استرالیا در قرارداد کاری شما تمامی موارد به صورت واضح ذکر شده باشند. مواردی مانند نام و مشخصات کارفرما و کارمند، محل کار، عنوان شغلی، وضعیت اشتغال، تاریخ شروع و پایان قرارداد، شرایط استعفا و اخراج، حقوق استاندارد، مرخصی و …

ضمن تمام این موارد ذکر شده، یکسری استانداردهای اشتغال پس از اخذ شهروندی استرالیا وجود دارد که کارمندان در شروع استخدام با توجه به آنها پیش می‌روند:

  • حداکثر ساعات کار در هفته(۳۸ ساعت در هفته)
  • مرخصی سالانه (۴ هفته مرخصی با حقوق در سال)
  • اضافه کاری
  • اطلاعات کامل شرایط کاری
  • اطلاعات فسخ قرار داد
  • مرخصی‌های شخصی
  • مرخصی خدمات اجتماعی
  • مرخصی‌های طولانی مدت
  • تعطیلات عمومی
  • بازنشستگی
  • میزان حقوق و پاداش

میزان مرخصی پس از مهاجرت به استرالیا

پس از مهاجرت به استرالیا از طریق ویزاهای کاری، شما بعنوان کارمند در صورت بروز بیماری و یا انجام کارهای شخصی می‌توانید بسته به نوع قرارداد به مدت ۸ الی ۱۰ روز در سال با حقوق، مرخصی داشته باشید. افرادی که پس از مهاجرت به استرالیا از طریق ویزاهای کاری به مدت یک سال در یک سازمان یا شرکت مشغول بودند، می‌توانند به مدت ۴ هفته مرخصی به همراه حقوق داشته باشند.

مسائل حقوقی قانون کار پس از مهاجرت به استرالیا

بر اساس قانون کار بعد از مهاجرت به استرالیا، کارمندان توسط قوانین حفاظت عمومی تعیین شده به وسیله قانون FW مورد حمایت قرار می‌گیرند. تعهد کارفرما : وظیفه ی اصلی یک کارفرماست که تا آنجا که امکان دارد از سلامت و ایمنی کارکنان در حین کار در استرالیا اطمینان حاصل کند. علاوه بر این کارکنان و سایر افراد نیز در محل کار موظفند از سلامتی و ایمنی خود در برابر اقدامات انجام شده مراقبت های لازم را به عمل آورند و متعهد به رعایت قوانین محل کار خود باشند.

سن و حقوق بازنشستگی پس از مهاجرت به استرالیا

سن باز نشستگی در استرالیا بین ۵۵ الی ۶۰ سال تعریف شده است که البته برای برخی مشاغل تا ۶۶ سال هم اعلام شده است. هر فرد زمانی مشمول دریافت حقوق بازنشستگی پس از اخذ شهروندی استرالیا می‌شود که از مدت زمان اقامتش حداقل ۱۰ سال (۵ سال پیوسته) گذشته باشد و این میزان حقوق بازنشستگی در زمان فعالیت وی تعیین می‌گردد. همچنین افراد در زمان گرفتن فیش حقوقی خود فارغ از مقدار حقوق دریافت شده می توانند هزینه‌ هایی که جهت بیمه، بازنشستگی و مالیات کسر گردیده را مشاهده کنند. حقوق بازنشستگی بعد از مهاجرت به استرالیا به میزان تقریبی ۹ درصد بیشتر از درآمد شما می‌باشد که کارفرما آن را طی دوره فعالیت شما در صندوق بازنشستگی نگهداری می‌ کند.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله به آن اشاره شد استرالیا یکی از بهترین گزینه ها برای جذب نیروی کار به حساب می آید؛ زیرا شرایط اقتصادی، فرهنگی، امنیتی، شغلی و بسیاری از موارد دیگر در این کشور به گونه ای است که شرایط مطلوبی را برای جذب نیروی کار به وجود خواهد آورد. در صورتی که قصد مهاجرت به استرالیا از طریق مشاغل مورد نیاز استرالیا را دارید و نیاز به کسب اطلاعات در خصوص مهاجرت به استرالیا از طریق ویزاهای کاری یا کارآفرینی را دارید با مشاورین یونیک ویزا در ارتباط باشید.

About مهدی کیوانی

مهدی کیوانی هستم، وکیل سازمان مهاجرتی یونیک ویزا فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه ویکتوریا و دارای مجوز فعالیت از سازمان مارا (Migration Agents Registration Authority )، با شماره ثبت MARN 2217813 میباشم. در طول سالهای متوالی فعالیت در حوزه اخذ ویزاهای استرالیا تمام تلاش خود را به کار گرفته ام تا بهترین خدمات را به کلاینت های گرامی ارائه دهم. تمامی پرونده‌های موکلین مستقیماً زیر نظر اینجانب بررسی میگردد تا درخواست ویزا مطابق به روز ترین قوانین و با کمترین میزان ریسک ثبت گردد.
در مقالاتی که منتشر میکنم سعی دارم تا اطلاعات مهم و اصلی که برای مهاجرت نیاز دارید را بصورت رایگان و موثق در اختیارتان قرار بدهم.

لطفا دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه کاربران
  • مهران امینی یکشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۱

    مقاله بسیار خوبی بود