شماره تماس 021-88545324
UniqueVisa Logo

تفاوت ویزای ۱۹۰ و ۴۹۱ و ۱۸۹ چیست و چه مزایا و معایبی دارند؟

مقایسه ویزاهای اسکیل ورکر استرالیا

برنامه مهاجرت اسکیل ورکر استرالیا (GSM) از سه ساب کلاس از جمله ویزا ۱۹۰ و ۴۹۱ و ۱۸۹ تشکیل شده است. نیروهای کار ماهر خارجی تحت این برنامه می‌توانند به طور دائم در استرالیا زندگی و کار کنند. هر سه این ویزاها شرایط و الزامات مخصوص به خود را دارند و هر کدام برای متقاضیان خاصی طراحی شده‌اند. در این مقاله از وبسایت «یونیک ویزا» به طور کامل در مورد تفاوت ویزای ۱۹۰ و ۴۹۱ و ۱۸۹ و ویژگی‌های هر کدام از آنها می‌پردازیم. همینطور میتوانید برای ارزیابی رایگان خود به فرم ارزیابی ویزای اسکیل ورکر مراجعه کنید.

معرفی ویزای ۱۹۰ و ۴۹۱ و ۱۸۹

مهاجرت کاری از بهترین طرق اسکیل ورکر یکی از رایج‌ترین روش‌های مهاجرت به استرالیا است. این مسیر مهاجرتی از سه ساب کلاس تشکیل شده است که هر کدام متقاضیان با شرایط خاص را هدف قرار می‌دهند. ویزای ۱۸۹ و ۱۹۰ به عنوان ویزای اقامت دائم شناخته می‌شوند، اما ویزای ۴۹۱ یک ویزای اقامت موقت است. در ادامه وارد جزئیات می‌شویم و هر کدام از این ویزاها را به ترتیب توضیح می‌دهیم.

ویزای مهارتی مستقل ۱۸۹ (Skilled Independent visa)

ویزای مهارتی مستقل ۱۸۹ را باید بهترین ویزای مهارتی استرالیا در نظر گرفت، زیرا یک مسیر مهاجرتی دائمی و مستقل است؛ بدین معنی که شما می‌توانید در هر منطقه‌ای از استرالیا به طور دائم زندگی و کار کنید. این ویزا به اسپانسر از طرف ایالت، قلمرو، کارفرما یا خانواده نیاز ندارد. شما باید ابراز تمایل (EOI) را ارسال کنید و توسط سیستم امتیازدهی SkillSelect برای درخواست این ویزا دعوت شوید.

شما برای درخواست ویزای ۱۸۹ به ارزیابی مهارت‌های شغلی، مهارت زبان انگلیسی و حداقل ۶۵ امتیاز نیاز دارید. امتیازهای بالاتر شانس شما را برای دریافت دعوتنامه افزایش می‌دهد. از آنجایی که میزان رقابت در اخذ این ویزا بالاست، فقط نیروهای ماهر با شرایط خاص می‌توانند درخواست دهند، زیرا لیست مشاغل موجود برای این ویزا محدود است.

در جدول زیر می‌توانید مزایا و معایب ویزای مهارتی مستقل ۱۸۹ را مشاهده کنید:

مزایا معایب
امکان زندگی، تحصیل و کار دائمی رقابت بالا به دلیل تعداد محدود
عدم نیاز به اسپانسری از دولت و غیره ارزیابی مهارت نسبتاً سخت
امکان دریافت شهروندی استرالیا مبتنی بر سیستم امتیاز دهی
دسترسی به سیستم درمانی استرالیا پردازش طولانی‌تر نسبت بقیه ویزاها
امکان همراهی اعضای خانواده متقاضی

ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی ۱۹۰ (Skilled Nomination visa)

ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی ۱۹۰ نیز یک ویزای دائمی است و روند آن اساساً مانند ویزای ۱۸۹ است؛ اما تفاوت ویزای ۱۹۰ با ۱۸۹ این است که شما برای دریافت آن به اسپانسر ایالتی نیاز دارید؛ به این معنی که یکی از ایالت‌های استرالیا اسپانسر شما می‌شود. پس باید به دنبال ایالتی باشید که به مهارت تخصصی شما نیاز داشته باشد تا برای شما دعوتنامه ارسال کند.

هر ایالت و قلمرو در استرالیا شرایط خاص خود را دارد. برای این ویزا نیز باید ابراز تمایل (EOI) را ارسال کنید و توسط سیستم امتیازدهی SkillSelect برای درخواست این ویزا دعوت شوید. همچنین باید متعهد می‌شوید که به مدت دو سال در ایالت یا قلمروی انتخابی خود زندگی و کار کنید. از طرفی، باید امتیاز مورد نظر را به دست آورید تا واجد شرایط این مسیر مهاجرتی شوید.

در جدول زیر می‌توانید مزایا و معایب ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی ۱۹۰ را مشاهده کنید:

مزایا معایب
امکان زندگی، تحصیل و کار دائمی محدودیت انتخاب براساس ایالت
پردازش سریع‌تر نسبت به ویزا ۱۸۹ ارزیابی مهارت نسبتاً سخت
امکان دریافت شهروندی استرالیا مبتنی بر سیستم امتیاز دهی
دسترسی به سیستم درمانی استرالیا تعهد به اقامت در یک ایالت خاص
امکان همراهی اعضای خانواده متقاضی

ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی و فامیلی ۴۹۱ (Skilled Work Regional)

درست مانند ویزای ۱۹۰، ویزای ۴۹۱ نیز به نامزدی ایالت یا قلمرو نیاز دارد، اما تفاوت اصلی بین این دو ویزا در این است که ویزای ۴۹۱ یک ویزای موقت با اعتبار پنج ساله است. پس از اعطای ویزای ۴۹۱، شما و اعضای خانواده‌تان باید حداقل به مدت سه سال در یک منطقه تعیین شده در استرالیا (کل کشور به جز سیدنی، بریزبن و ملبورن) اقامت داشته باشید.

هنگامی که این دو شرط را برآورده کردید، این امکان را خواهید داشت تا برای ویزای دائمی ساب کلاس ۱۹۱ درخواست دهید که در نهایت به شما امکان می‌دهد در هر منطقه‌ای از استرالیا به طور دائم زندگی و کار کنید. نکته مهم این است که دولت‌های ایالتی ویزای ۴۹۱ را بیش از ۱۹۰ در اولویت قرار می‌دهند، عمدتاً به این دلیل که ویزای ۴۹۱ از متقاضی می‌خواهد که حداقل سه سال در منطقه تعیین شده در زندگی کند.

در جدول زیر می‌توانید مزایا و معایب ویزای مهارتی با اسپانسر ایالتی و فامیلی ۴۹۱ را مشاهده کنید:

مزایا معایب
دریافت اقامت دائم بعد از سه سال محدودیت انتخاب براساس ایالت
اولویت بیشتر نسبت به ویزاهای دیگر نیاز به اسپانسر ایالتی و فامیلی
سریع‌تر پردازش نسبت به بقیه ویزاها مبتنی بر سیستم امتیاز دهی
دسترسی به سیستم درمانی استرالیا داشتن محدودیت زمانی و درآمدی
امکان همراهی اعضای خانواده متقاضی

تفاوت‌های ویزای ۱۹۰ و ۴۹۱ و ۱۸۹

در ادامه به تفاوت‌های هر ویزا براساس وضعیت اقامت، داشتن اسپانسر، امتیاز اسپانسرشیپ و محل زندگی اشاره می‌کنیم.

تفاوت در نوع اقامت

  • ویزای ۱۸۹: دریافت اقامت دائم از بدو ورود
  • ویزای ۱۹۰: دریافت اقامت دائم از بدو ورود
  • ویزای ۴۹۱: اقامت موقت

مقایسه اسپانسرشیپ

  • ویزای ۱۸۹: مستقل و بدون نیاز به اسپانسر
  • ویزای ۱۹۰: نیاز به اسپانسر ایالتی
  • ویزای ۴۹۱: نیاز به اسپانسر ایالتی و فامیلی

تفاوت در سیستم امتیازبندی

  • ویزای ۱۸۹: حداقل ۶۵ امتیاز
  • ویزای ۱۹۰: حداقل ۶۵ امتیاز به علاوه پنج امتیاز با دریافت اسپانسرشیپ ایالتی
  • ویزای ۴۹۱: حداقل ۶۵ امتیاز به علاوه ۱۵ امتیاز با اسپانسرشیپ ایالتی و فامیلی

مقایسه شرایط زندگی

  • ویزای ۱۸۹: امکان زندگی در هر نقطه از استرالیا
  • ویزای ۱۹۰: دو سال تعهد به ماندن در ایالت اسپانسر شده
  • ویزای ۴۹۱: سه سال اقامت در منطقه تعیین شده

مقایسه هزینه دریافت ویزا

  • هزینه ویزا برای ۴۹۱ و ۱۹۰: حدود ۴۷۷۰ دلار برای متقاضی اصلی، ۲۳۸۵ دلار برای شریک زندگی و هر فرزند بالای ۱۸ سال و حدود ۱۱۹۰ دلار برای هر کودک زیر ۱۸ سال
  • هزینه ویزا برای ویزای ۱۸۹: حدود ۴۷۶۵ دلار برای متقاضی اصلی، ۲۳۸۵ دلار برای شریک زندگی و هر فرزند بالای ۱۸ سال و ۱۱۹۵ دلار برای هر کودک زیر ۱۸ سال

مقایسه زمان پردازش مدارک

  • زمان پردازش مدارک برای ویزای ۴۹۱: برای ۵۰% از کیس‌ها تا ۱۵ ماه و برای ۹۰% تا ۲۲ ماه میتواند زمان ببرد.
  • زمان پردازش مدارک برای ویزای ۱۹۰: برای ۹۰% تا ۱۷ ماه میتواند زمان ببرد.
  • زمان پردازش مدارک ۱۸۹: برای ۵۰% از کیس‌ها تا ۶ ماه و برای ۹۰% تا ۱۹ ماه میتواند زمان ببرد.

حالا یکسری از اصلاحات را تعریف می‌کنیم که به شما دیدگاه واضح‌تری از انتخاب هر مسیر مهاجرتی می‌دهد.

ابراز تمایل (EOI) چیست؟

ابراز تمایل مخفف Expression of Interest است و به عنوان سندی شناخته می‌شود که توسط متقاضی به مقامات استرالیایی ارسال می‌شود تا دعوتنامه‌ای برای درخواست ویزای مهارتی دریافت کند. این ابراز تمایل با توجه به آزمون ارزیابی مهارتی محاسبه می‌شود و مهارت فرد را با توجه به امتیازات کسب شده از طریق این آزمون ارزیابی می‌کند. درحقیقت، شما با این سند به دولت استرالیا می‌گویید که تمایل به مهاجرت از طریق برنامه GSM از نظر طریق سرویس آنلاین SkillSelect دارید.

سیستم امتیازدهی SkillSelect چیست؟

سرویس SkillSelect بر اساس یک سیستم مبتنی بر امتیاز عمل می‌کند که در آن داوطلبان علاقه مند به مهاجرت به استرالیا می‌توانند ابراز تمایل (EOI) خود را ارائه دهند. این سیستم صلاحیت‌های تحصیلی، تجربه کاری، مهارت زبان و سایر عوامل مرتبط با توانایی آنها را برای کمک به اقتصاد استرالیا پردازش می‌کند. امتیازها بر اساس این فاکتورها به متقاضیان تخصیص داده می‌شوند. داوطلبانی که نمرات بالاتری داشته باشند، دعوت می‌شوند تا برای ویزای GSM اقدام کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله سیستم امتیازبندی مهاجرتی استرالیا را مطالعه کنید.

اسپانسر فامیلی در ویزای ۴۹۱ چیست؟

اسپانسر فامیلی در ویزای ۴۹۱ به یکی از بستگانی اطلاق می‌شود که شهروند استرالیا، مقیم دائم یا شهروند نیوزلند است که مایل به حمایت مالی از شماست. اسپانسر باید در یک منطقه تعیین شده استرالیا زندگی کند و از اعضای نزدیک مانند والدین، خواهر و برادر، عمه، عمو یا پدربزرگ و مادربزرگ باشد. اسپانسر فامیلی به متقاضی کمک می‌کند تا شرایط ویزای ۴۹۱ را برآورده کرده و حداکثر پنج سال در منطقه تعیین شده زندگی و کار کند. درنهایت، متقاضی می‌تواند پس از پنج سال برای اقامت دائم اقدام کند.

شباهت‌ها و الزامات عمومی ویزاهای ۱۹۰ و ۴۹۱ و ۱۸۹

بیایید با شباهت‌ها و الزامات مشترک هر ساب کلاس ویزای GSM را بررسی کنیم:

  • شما باید برای هر ویزا از سیستم SkillSelect اقدام کنید.
  • هنگام درخواست ویزا باید کمتر از ۴۵ سال سن داشته باشید.
  • باید بتوانید شغلی را در یکی از لیست‌های مشاغل هر ویزا پیدا کنید.
  • شما باید آزمون ارزیابی مهارت را بگذرانید.
  • حداقل الزامات مهارت زبان انگلیسی (نمره ۶ آیلتس) را برآورده کنید.
  • در آزمون امتیازدهی حداقل ۶۵ امتیاز کسب کنید.

هنگامی که تمام این شرایط را برآورده کردید، اکنون زمان آن رسیده است که یک سند EOI را آماده و ارسال کنید.

کلام آخر

برنامه مهاجرت اسکیل ورکر استرالیا یک استراتژی مبتکرانه و مبتنی بر امتیاز است که در سه ساب کلاس اجرا می‌شود. ویزای ۱۹۰ و ۴۹۱ و ۱۸۹ به شما کمک می‌کنند تا براساس مهارت شغلی خود بتوانید به استرالیا مهاجرت کنید. با این ویزاها امکان کار و تحصیل در این کشور را هم برای خود و هم خانواده‌تان به ارمغان می‌آورید. اگر می‌خواهید شانس موفقیت خود را افزایش دهید، ضروری است همه مراحل درخواست ویزا را به درستی انجام دهید. تیم مشاوران ما در یونیک ویزا به شما در اخذ ویزاهای اسکیل ورکر استرالیا کمک می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

About مهدی کیوانی

مهدی کیوانی هستم، وکیل سازمان مهاجرتی یونیک ویزا فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه ویکتوریا و دارای مجوز فعالیت از سازمان مارا (Migration Agents Registration Authority )، با شماره ثبت MARN 2217813 میباشم. در طول سالهای متوالی فعالیت در حوزه اخذ ویزاهای استرالیا تمام تلاش خود را به کار گرفته ام تا بهترین خدمات را به کلاینت های گرامی ارائه دهم. تمامی پرونده‌های موکلین مستقیماً زیر نظر اینجانب بررسی میگردد تا درخواست ویزا مطابق به روز ترین قوانین و با کمترین میزان ریسک ثبت گردد.
در مقالاتی که منتشر میکنم سعی دارم تا اطلاعات مهم و اصلی که برای مهاجرت نیاز دارید را بصورت رایگان و موثق در اختیارتان قرار بدهم.

لطفا دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه کاربران