شماره تماس 021-88545324
UniqueVisa Logo

اجاره خانه در استرالیا

از اساسی ترین نیازها پس از مهاجرت به استرالیا پیدا کردن مسکن میباشد. افرادی که پس از مهاجرت به استرالیا اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشند میتوانند به راحتی مسکن مورد علاقه خود را با توجه به بودجه مورد نظر انتخاب نمایند.

به‌خاطر بالا بودن قیمت مسکن در استرالیا، معمولاً گزینه خرید خانه برای تازه‌واردین به این کشور اصلاً مطرح نیست. درنتیجه، اجاره ملک در استرالیا برای مهاجرین، به‌ویژه دانشجویان، اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند.

با آنکه پیدا کردن ملک اجاره‌ای دلخواه در استرالیا دشواری‌های خودش را دارد، ولی از لحاظ قانونی جای نگرانی نیست؛ چراکه قانون موجر و مستاجر این کشور نسبت به مستاجران ملاحظات خاصی دارد و با رعایت یک سری نکات، به احتمال زیاد تجربه خوشایندی از اجاره کردن ملک در این سرزمین برایتان رقم خواهد خورد.

چطور در استرالیا خانه اجاره بگیریم؟

قبل از ورود به خاک استرالیا، حتما ابتدا به دنبال یک محل اسکان موقت باشید. منظورمان جایی است که تا زمان پیدا کردن خانه اجاره‌ای مناسب، بتوانید یکی-دو ماه در آن ساکن شوید. این کار را از داخل ایران هم می‌توانید انجام بدهید.

برای اجاره خانه در استرالیا، اولین قدم انتخاب منطقه و محله‌ای است که با معیارهای شما همخوانی داشته باشد. بافت منطقه و حال‌ و هوای آن، فاصله تا محل کار، فرهنگ ساکنین و… مواردی هستند که در انتخاب محل زندگی باید به آن‌ها توجه داشته باشید. بعدازآن نوبت به بررسی آگهی‌های اجاره آن منطقه می‌رسد.

ویزای کاری استرالیا

برای پیدا کردن آگهی‌های اجاره می‌توانید سراغ راه‌های آفلاین، آنلاین یا هردوی آن‌ها بروید. راه‌های آفلاین همان مراجعه به مشاورین املاک و آگهی‌های روزنامه هستند. روش آنلاین هم، که ازقضا در استرالیا گزینه بهتر و راحت‌تری محسوب می‌شود، سر زدن به وب‌سایت‌های اجاره ملک است. یکی از مزایای روش آنلاین این است که از خارج استرالیا هم می‌توانید آن را انجام بدهید.

بعضی از رایج‌ترین انواع ملک در استرالیا از این قرار هستند:

  • خانه حیاط‌دار یا هاوس (House) که کاملا مستقل است و اغلب هم در جلو و هم در عقب حیاط دارد
  • خانه شهری یا تاون هاوس (Town House) که نوعی خانه حیاط‌دار جمع‌وجور است و ترکیبی از آپارتمان و هاوس محسوب می‌شود؛ ضمن آنکه دیوار آن با تاون‌هاوس همسایه مشترک است
  • آپارتمان (Apartment یا Flat) که البته با تعریف ما از آپارتمان تفاوت‌های زیادی دارد و اغلب هم در مجتمع‌های بزرگ واقع شده است
  • واحد یا یونیت (Unit) که نوعی هاوس جمع‌وجور به شمار می‌آید که در مجتمع آپارتمانی قرار گرفته است
  • ویلا (Villa) که در تعریفی بازهم متفاوت نسبت به کشور خودمان، به ساختمان‌هایی که چهار نما به‌همراه محوطه دارند گفته می‌شود

جستجوی خانه، از هر روشی که باشد، طبیعتاً زمان زیادی از شما خواهد گرفت. پس صبر و حوصله به خرج بدهید و وقت کافی برای آن بگذارید.

بعدازآنکه خانه موردنظرتان را انتخاب کردید، باید هماهنگی‌های لازم را انجام بدهید تا شخصا از ملک بازدید کنید. در خیلی از اوقات، بازدید به‌طور گروهی و در طی ساعات اعلام‌شده در آگهی، با حضور افراد دیگری که آن‌ها هم مشتری بالقوه ملک هستند، انجام می‌شود. درصورتی‌که خانه موردپسندتان بود، در اولین فرصت ازطریق راه‌های ارتباطی درج‌شده در آگهی با مشاور املاک مربوطه تماس بگیرید و مسئله را با مجموعه‌اش در میان بگذارید. در استرالیا اغلب صاحبخانه و مستاجر با یکدیگر برخورد مستقیم ندارند و اصطلاحا طرفین فقط با آژانس املاک طرف هستند.

سپس باید یک فرم درخواست اجاره را پر کنید. این فرم می‌تواند در وب‌سایت‌هایی باشد که برای این کار در نظر گرفته شده‌اند یا آنکه ممکن است آژانس املاک و مستغلات خودش فرمی به شما بدهد یا از شما بخواهد که آن را از جایی دانلود کنید. طبیعتا در این مرحله به مدارکی هم نیاز خواهید داشت.

اگر این اولین‌باری است که در استرالیا خانه اجاره می‌کنید (که قاعدتاً همین‌طور هم هست) و به‌ویژه اگر علاوه‌برآن در این کشور سابقه کار ندارید (که به‌احتمال‌ زیاد بازهم همین‌طور است)، به‌ویژه در شهرهای بزرگ باید تضمینی به صاحبخانه و مشاور املاک بدهید. این جدای از ودیعه یا پول پیش خانه است که در ادامه درباره‌اش صحبت خواهیم کرد. برای این تضمین می‌توانید وعده پرداخت چند ماه از اجاره به‌طور یکجا را مطرح کنید. درغیر این‌ صورت باید ضامنی داشته باشید که ساکن این کشور باشد و بتواند برای پرداخت اجاره‌بها تضمین بدهد. البته اگر فیش حقوقی یا صورت‌حساب بانکی مربوط به کشور دیگری را داشته باشید هم ممکن است دفتر املاک آن‌ها را بپذیرد. به‌هرحال بعد از آنکه در استرالیا سابقه کار و سابقه اجاره برای خودتان فراهم کردید، دیگر این مشکل را نخواهید داشت و بااین‌حساب خانه دوم به بعد را آسان‌تر اجاره خواهید کرد. در پایان نوبت به تنظیم اجاره‌نامه می‌رسد و می‌توانید به خیروخوشی سر خانه جدیدتان بروید.

اجاره خانه در اولین سال مهاجرت به استرالیا

مدارک لازم برای اجاره خانه در استرالیا

در مراحل ثبت درخواست اجاره خانه، باید مدارک خاصی را به‌همراه داشته باشید و کپی بعضی از آن‌ها را هم به درخواست‌تان پیوست کنید. در بعضی موارد، حتی برای بازدید از خانه هم باد کارت شناسایی همراه‌تان باشد.

به‌طورکلی برای اجاره خانه در استرالیا، بسته به ایالت موردنظر و درخواست آژانس املاک، بخشی از این مدارک یا تمام آن‌ها را لازم خواهید داشت:

  • مدارک شناسایی: مانند پاسپورت یا گواهینامه رانندگی استرالیا
  • سوابق اجاره: قرارداد اجاره قبلی یا کپی‌های پرداخت‌های اجاره پیشین
  • صورتحساب‌های قبلی: کپی قبوض آب و برقی که در اجاره‌های قبلی پرداخت کرده‌اید
  • گردش حساب بانکی یا فیش حقوقی: برای اثبات تمکن مالی، جهت پرداخت اجاره‌بها به این مدارک یا ضامن نیاز دارید
  • معرف: در خیلی از مواقع، مشاورین املاک از شما معرف می‌خواهند. بسته به خواست بنگاه، این معرف می‌تواند شخصی حقوقی یا حقیقی باشد. کارفرما یا صاحبخانه پیشین درصورت رضایت می‌توانند معرف شما باشند. اگر سابقه کار در استرالیا را ندارید، داشتن تجربه فعالیت داوطلبانه یا آشنایی با افراد شاخص محلی هم می‌تواند کارتان را راه بیندازد

نرخ اجاره بها در استرالیا

مدتی پیش تورم بالایی بر استرالیا حاکم شد که خوشبختانه به‌تازگی از سرعت رشد آن کاسته شده است. اما همین تورم بالا، که از افزایش نرخ بهره بانک مرکزی و بالا رفتن هزینه زندگی سرچشمه می‌گرفت، در کنار محدود بودن عرضه در بازار اجاره مسکن، باعث شد تا نرخ اجاره‌بها در این کشور افزایش قابل‌توجهی داشته باشد.

در جدول زیر می‌توانید نرخ هفتگی اجاره آپارتمان در شهرهای مختلف استرالیا را ملاحظه کنید. این قیمت‌ها در شهریور ۱۴۰۲ / سپتامبر ۲۰۲۳ به‌روز شده‌اند.

میانگین اجاره یونیت در هفته (دلار استرالیا) نام شهر
۶۸۰ سیدنی
۵۲۰ ملبورن
۵۵۰ بریزبن
۴۵۰ آدیلاید
۵۰۰ پرت
۴۵۰ هابارت
۵۵۰ کانبرا
۵۲۰ داروین
۶۰۰ سایر شهرهای بزرگ استرالیا

این ارقام در آذر ۱۴۰۲ با به‌وجود آمدن یک موج تورم در استرالیا آپدیت شدند.

میانگین اجاره خانه حیاط دار نام شهر
$۷۲۰ Sydney
$۵۵۰ Melbourne
$۵۹۰ Brisbane
$۵۵۰ Adelaide
$۶۰۰ Perth
$۵۳۰ Hobart
$۶۵۵ Canberra
$۶۵۰ Darwin
$۶۰۰ All capital cities

صاحبخانه هر چند وقت یک بار می تواند اجاره بها را افزایش دهد؟

اینکه صاحبخانه هر چند وقت یک‌بار می‌تواند مبلغ اجاره را بالا ببرد، به ایالت یا قلمرویی که ملک در آن واقع شده بستگی دارد؛ همین‌طور به نوع و متن اجاره‌نامه‌ای که بین دو طرف امضا شده است.

به‌طور معمول، در حین قراردادهای ثابت و بلندمدت (Fixed-term agreement) نمی‌توان اجاره‌بها را افزایش داد؛ مگرآنکه این مسئله از همان ابتدا عنوان شده باشد. این نوع قراردادها در استرالیا معمولاً بین ۶ تا ۱۲ ماه مدت دارند. ازطرفی‌دیگر صاحبخانه در قراردادهای اجاره دوره‌ای (اجاره‌نامه ماهانه) می‌تواند هر ۶ ماه یک‌بار اجاره‌بها را بالا ببرد؛ به‌شرط آنکه این تصمیم را از ۶۰ روز قبل به اطلاع مستاجر رسانده باشد.

به‌طور خلاصه به سوال بالا می‌توان این‌طور پاسخ داد: به همان اندازه که شرایط بازار و قوانین ایالتی اجازه بدهد. اگر تقاضا برای اجاره خانه بالا باشد و عرضه در آن سطح نباشد، صاحبخانه می‌تواند با افزایش قیمت‌ها از این شرایط به نفع خود استفاده کند.

افزایش اجاره خانه در استرالیا

آیا می توانم برای اجاره ام مذاکره کنم؟

از مستاجرین خواسته شده تا درصورت افزایش شدید اجاره‌بها از سوی صاحبخانه، با نماینده املاک و صاحبخانه وارد مذاکره شوند. برای مذاکره، لازم است تا جای ممکن اطلاعات بیشتری از موارد زیر به دست بیاورید یا آن‌ها را همراه داشته باشید:

  • وضعیت اجاره‌بها در املاک مشابه در همان منطقه
  • میانگین افزایش اجاره‌بها در محله‌ای که ساکن آن هستید
  • گرفتن مشاوره از اتحادیه مستاجرین محلی خود
  • دفترکل اجاره که از مطمئن بودن حساب‌وکتاب شما حکایت دارد
  • یک پیشنهاد اجاره دیگر که از نظر شما منطقی و منصفانه است

یک توصیه خوب برای مذاکره درمورد اجاره‌بها این است که در طی مراحل مذاکره مودبانه، خونسرد و منطفی رفتار کنید. در چنین مواقعی هر دو طرف مشکلات و دغدغه‌های خودشان را دارند و شاید ما از شرایط آن‌طرف باخبر نباشیم. بسیاری از صاحبخانه‌ها ترجیح می‌دهند با یک افزایش مبلغ کم کنار بیایند، تا آنکه بخواهند دنبال مستاجر جدید بگردند و چند هفته یا حتی چند ماه اجاره را از دست بدهند. پس شرایط خودتان را دست‌کم نگیرید.

به‌خاطر داشته باشید که صاحبخانه شما قرار نیست و اجازه هم ندارد که از جزئیات وضعیت مالی شما مطلع باشد؛ بنابراین بحث را در حد ارزش اجاره ملک نگه دارید. اگر با مشکلات مالی دست‌به‌گریبان هستید، با اتحادیه مستاجرین محلی یا یک مشاور صحبت کنید تا راهی برای کاهش موقت اجاره‌بها یا وقفه در پرداخت آن به شما پیشنهاد کند. البته این کار باید با توافقنامه رسمی صاحبخانه و شما انجام شود.

اگر صاحبخانه و مشاور املاک او با شما راه نمی‌آیند، می‌توانید وضعیت را تحت عنوان «افزایش بیش‌ازحد اجاره‌بها» (Excessive rent increase) با هیئت حل اختلاف مراجع قضایی روابط موجر و مستاجر در میان بگذارید. این هیئت می‌تواند با مداخله در مذاکره طرفین، در شرایط بحرانی، افزایش اجاره‌بها را مردود بداند.

سایر نکات در مورد اجاره خانه در استرالیا

در پایان بگذارید به چند نکته دیگر هم رابطه با اجاره مسکن در استرالیا اشاره کنیم:

  • شما باید مبلغی را تحت عنوان ودیعه یا پول پیش خانه بپردازید. این مبلغ که اصطلاحا Bond نام دارد، معمولاً معادل ۴ هفته اجاره‌بها است. ودیعه در یکی از دفاتر ایالتی یا منطقه‌ای نگه‌داری خواهد شد و نباید مستقیما در اختیار صاحب‌ملک قرار بگیرد. اگر از طرف شما آسیبی به ملک وارد نشود، پس از تخلیه و تحویل‌دادن خانه این مبلغ به‌طور کامل به شما بازگردانده خواهد شد.
  • گاهی اوقات باید اجاره یک ماه را جلوتر بپردازید.
  • شما برای اجاره ملک، یک قرارداد اجاره یا اجاره‌نامه امضا خواهید کرد.

همچنین توصیه می‌کنیم که درباره حقوق خود به‌عنوان مستاجر تحقیق کنید. آگاهی از حقوق‌تان می‌تواند در تنظیم یک اجاره‌نامه بی‌نقص کمک بزرگی به شما کمک بکند.

سایت های اجاره خانه در استرالیا

برای پیدا کردن خانه اجاره ای و بررسی هزینه اجاره خانه در استرالیا لیست طولانی سایت‌های اجاره خانه وجود دارد سایت‌هایی مثل www.realestate.com.au و www.domain.com.au اشاره کرد، سایت‌های دیگری هم مثل این وبسایت‌ها برای اجاره خانه وجود دارند:

  • www.rent.com.au
  • www.homely.com.au
  • rentezy.com.au
  • www.property.com.au

در این وب‌سایت‌ها و بسیاری سایت دیگر می‌توانید در «سابرب» (Suburb) یا همان «منطقه شهری» موردنظرتان به دنبال خانه‌هایی که برای اجاره گذاشته شده‌اند بگردید. حتما نوع ملک دلخواه و بودجه خودتان را از همان ابتدا در بخش جستجوی سایت مشخص کنید تا سریع‌تر به نتیجه برسید.

سایت اجاره آپارتمان در استرالیا

جهت بررسی شرایط خود برای مهاجرت به استرالیا و دریافت مشاوره رایگان در خصوص ویزای کار استرالیا، ویزای تخصص و مهارت، سرمایه گذاری در استرالیا و … میتوانید با سازمان مهاجرتی یونیک ویزا در ارتباط باشید:

۰۲۱-۸۸۵۴۵۳۲۴ الی ۶

About مهدی کیوانی

مهدی کیوانی هستم، وکیل سازمان مهاجرتی یونیک ویزا فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه ویکتوریا و دارای مجوز فعالیت از سازمان مارا (Migration Agents Registration Authority )، با شماره ثبت MARN 2217813 میباشم. در طول سالهای متوالی فعالیت در حوزه اخذ ویزاهای استرالیا تمام تلاش خود را به کار گرفته ام تا بهترین خدمات را به کلاینت های گرامی ارائه دهم. تمامی پرونده‌های موکلین مستقیماً زیر نظر اینجانب بررسی میگردد تا درخواست ویزا مطابق به روز ترین قوانین و با کمترین میزان ریسک ثبت گردد.
در مقالاتی که منتشر میکنم سعی دارم تا اطلاعات مهم و اصلی که برای مهاجرت نیاز دارید را بصورت رایگان و موثق در اختیارتان قرار بدهم.

لطفا دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه کاربران