شماره تماس 021-88545324
UniqueVisa Logo

قوانین راهنمایی و رانندگی در استرالیا

قوانین راهنمایی و رانندگی در استرالیا خیلی جالب ودر نوع خود سخت و بسیار منظم است، زیرا قوانین و مقررات رانندگی در هر ایالت از این کشور تفاوت های خاص خودش را دارد و از طرفی هزینه جریمه رانندگی در استرالیا به حدی زیاد است که گاها راننده متخلف باید بخش زیادی از درآمده ماهانه خود را برای پرداخت جرائم رانندگی خود پرداخت کند. در مجموع برای اینکه مجبور به پرداخت این مبالغ گاها زیاد نشوید بهتر است تمام نکات و قوانین مربوط به این مناطق را یاد بگیرید، درواقع رانندگی در این کشور قوانین و محدودیت های خاص خود را دارد که بهتر است حسابی خودتان را برای این چالش های پیش رو برای رانندگی در این کشور آماده کنید.

Driving

سمت و جهت رانندگی

یکی از مهمترین و اصلی ترین عادات عجیب مردم استرالیا در راننگی، رانندگی از سمت چپ جاده می باشد که از انگلیسی ها به ارث برده اند. این موضوع ممکن است برای افرادی که تازه به استرالیا مهاجرت کرده اند کمی عجیب باشد و گاها دچار مشکل در تعیین و تشخیص مسیر شوند و مجبور باشند در طول مسیرتوقف کنند تا بتوانند تشخیص دهند که چگونه باید به مسیر ادامه دهند، اما نگران نباشید براحتی می توانید پس از مدتی خود را با این قانون تطبیق دهید و اگر در رانندگی از سایر رانندگان تبعیت کنید براحتی به آن عادت می کنید.

قوانین سفت و سخت رانندگی در استرالیا

یکی ازرایج ترین دلایل تصادفات در دنیا، رانندگی در حالت مستی و یا استفاده از مواد مخدر توسط راننده است، براساس قوانین راهنمایی رانندگی در استرالیا رانندگی در مستی تخلف محسوب شده و در قانون برای آن مجازات تعیین شده است. از این رو پلیس استرالیا نه تنها نسبت به رانندگی در مستی و حالات غیر طبیعی بسیار سخت گیرتر شده است بلکه برای متوقف کردن رانندگان نیاز به هیچ گونه دلیلی ندارد و در هر زمان که بخواهد می تواند برای بازرسی و یا حتی آزمایش تنفس شما را متوقف کند.
پلیس اکثرا از رانندگانی که سرعت غیر مجاز دارند و یا کمربند ایمنی خود را نبسته اند تست الکل می گیرد به این دلیل که افرادی که مست رانندگی می ‌کنند یا مواد مخدر مصرف کرده اند بیشتر احتمال دارد آن قوانین را زیر پا بگذارند. لازم به ذکر است که رانندگی در مستی جرم محسوب شده وحتی ممکن است جریمه زندان را برای فرد خاطی در پی داشته باشد.

در استرالیا نه تنها خوردن مشروبات الکلی حین رانندگی جرم است حتی خوردن و آشامیدن هم ممنوع می باشد. استرالیا از اولین کشورهایی بود که بستن کمربند ایمنی را اجباری کرد، بستن کمربند ایمنی در استرالیا برای تمامی سرنشینان خودرو چه جلو و چه عقب اجباری است و نبستن کمربند ایمنی جریمه سنگینی در پی خواهد داشت، همچنین کودکان نیز موظف هستند که در صندلی کودک قرار بگیرند. در استرالیا کودکان زیر ۶ ماه باید در صندلیهای مخصوص که جهت قرارگیری آنها در خلاف جهت حرکت ماشین باشد قرار بگیرند. همچنین از ۶ ماه تا سیزده سال باید در صندلی کودکی که متناسب با استانداردهای استرالیاست قرار بگیرند. البته درنظر داشته باشید که چنانچه کودکی حداقل ۷ سال سن و ۱۴۵ سانتیمتر قد داشته باشد، نیاز به صندلی کودک ندارد. همچنین در برخی از ایالت ها نیز کلا اجازه نخواهید داشت کودکان زیر یکسال را سوار خودرو کنید.
یکی دیگر از قوانین راهنمایی و رانندگی که ازدید ما بسیارهم جذاب است و چقدر خوب می شد که درچارچوب قوانین راهنمایی و راننگی کشور خودمان (ایران) هم قرار می گرفت، جریمه بابت ریختن زباله از داخل خودرو به بیرون است، در استرالیا دور ریختن زباله از پنجره خودرو به محیط شهر و طبیعت جرم محسوب می شود. یک مورد جالب دیگر اینکه فقط زمانی اجازه استفاده از نور بالا در خودروی خود دارید ( High Beam ) که در حین سبقت گرفتن باشید.

وجود میدان های زیاد در استرالیا موجب تسریع عبور و مرور وسایل نقلیه می شوند وبا وجود اینکه کمی شلوغ هستند اما تاثیر بهتری نسبت به چراغ های راهنمایی دارند. در استرالیا خط کشی خیابان ها سفید بوده و ۱ یا ۲ خط پیوسته به معنای ممنوعیت سبقت از هر دو جهت می باشد. همچنین سبقت گرفتن از سمت چپ جاده ممنوع بوده و خلاف قوانین می باشد و فقط در زمانی می توانید سبقت بگیرید که در وسط جاده یک خط منقطع باشد و یا در سمتی که رانندگی می کنید دو خط و یک خط منقطع کشیده شده باشد. یکی دیگر از قوانین پارک کردن بر روی خطوط عابر پیاده می باشد، و نیز برای شناسایی رانندگانی که سرعتشان بیش از حد مجاز است از دوربین های کنترل سرعت استفاده می شود و دوربین های خودکاری در تقاطع ها برای ثبت تخلف رانندگانی که بی توجه از چراغ قرمز عبور می کنند نصب شده است.
در برخی از ایالت های استرالیا استفاده از اسکوترهای برقی ممنوع می باشد، اسکوترهای برقی اجازه تردد قانونی در خیابان های استرالیا را ندارند مگر در شرایط خاص که یا حداکثر سرعت آنها از ۱۰ کیلومتر بر ساعت تجاوز نکند و یا قدرت و توان آنها بیشتر از ۲۰۰ وات نباشد.

مدارک لازم جهت اخذ گواهینامه در کشور استرالیا

در استرالیا هر ایالت و منطقه قوانین راهنمایی و رانندگی خاص خود را دارد، اما مدارک مورد نیازدر تمامی ایالت ها یکسان است. ازمدارک مورد نیاز می توان به پرکردن فرم مورد نظر، داشتن عکس، شهریه مورد نیاز که در هر ایالت متفاوت است اشاره کرد.
دادن تست بینایی و سلامت و همچنین حداقل سن مورد نیاز برای اخذ گواهینامه ، که مورد آخر در ایالت های مختلف استرالیا متفاوت می باشد. فرضا در ایالت ویکتوریا ۱۸ سال، در ایالت های شمالی ۱۶ سال و ۶ ماه و در برخی مناطق و ایالت های دیگر ۱۷ سال می باشد. در اکثر ایالت ها افراد می توانند از سن ۱۶ سالگی به عنوان راننده در حال تعلیم (Learner Driver) و تحت نظارت یک راننده مجرب رانندگی نمایند.

شرایط استفاده از گواهینامه رانندگی کشورهای خارجی در استرالیا

قوانین مرتبط با استفاده از گواهینامه کشورهای دیگر در داخل استرالیا در ایالتهای مختلف متفاوت است. به طور کلی شما اجازه رانندگی در خاک استرالیا با گواهینامه رانندگی که از کشور خودتان دریافت کرده‌اید را در صورتی که به صورت موقت در داخل خاک استرالیا هستید را دارید.
چنانچه قصد دارید به استرالیا مهاجرت نموده و در این کشور زندگی کنید، پیش از اقدام برای دریافت گواهینامه رانندگی استرالیایی خود می توانید‌ از گواهینامه رانندگی که در کشور خود دریافت نموده اید برای مدت ۳ ماه استفاده نمایید (در ایالت ویکتوریا به مدت ۶ ماه). هرچند برخی ایالتها از شما می‌خواهند تا برای یک گواهینامه موقت استرالیایی اقدام نمایید.
درنظر داشته باشید که اگر گواهینامه شما به زبان انگلیسی نیست، حتما باید ترجمه رسمی گواهینامه به زبان انگلیسی را به همراه داشته باشید.

TrafficRules.[1]

گذراندن آزمون عملی و تئوری

همانطور که گفته شد افراد می توانند پس مهاجرت و ورود به استرالیا در ابتدا پس از گذراندن و قبولی در آزمون آیین نامه شهری با در دست داشتن اصل گواهی نامه خود و ترجمه آن با مهر ناتی برای مدت ۳ ماه (در‌ ایالت ویکتوریا ۶ ماه) از گواهینامه ای که دارند استفاده نمایند، پس از آن باید جهت اخذ گواهی نامه ایالت مربوطه اقدام نمایند.
در صورت عدم قبولی در آزمون آیین نامه شهری، گواهی نامه ایرانی نیز از درجه اعتبار ساقط می شود و فرد امکان رانندگی را نخواهد داشت. در صورتی که مدت ویزا بیش از سه ماه باشد (ویزای دانشجویی یا ویزای اقامتی) فرد باید جهت دریافت گواهی نامه ایالت مربوطه اقدام نماید.
در اولین قدم بعد از گذراندن امتحان آیین نامه به شما گواهینامه Learner اعطا می شود که با آن می توان تحت نظر کسی که دارای گواهینامه بدون محدودیت می باشد رانندگی کرد. این گواهی نامه به مدت ۱۲ ماه اعتبار دارد و پس از سپری شدن ۱۲۰ ساعت آموزش می توانید در آزمون شهر ثبت نام کرده که در صورت قبولی به شما P قرمز ( provisional ) داده خواهد شد که یکسال بعد تبدیل به تبدیل به P سبز خواهد شد و بعد از گذشت دو سال (full license) می شوید. لازم به ذکر است اگر چنانچه در معاینه چشمتان مشخص شد که به عینک نیاز دارید باید حتما در هنگام رانندگی از آن استفاده کنید.

Practical and theory test

کلام آخر

در این مقاله مشاهده کردید که قوانین و مقررات رانندگی در کشور استرالیا بسیار منظم و دارای قوانین سفت و سخت می باشد، و خاطرتان باشد که این قوانین و مقررات برای ایالت های مختلف یکسان نمی باشد پس حتما قبل از ورود به هر ایالت قوانین مربوط به آن را مطالعه کرده و آگاه باشد. حتما به مواردی و قوانینی که وجود دارند و می توانند باعث جریمه شدن شما شوند دقت کنید و به قوانین احترام بگذارید تا در این کشور به مشکل نخورید و بتوانید به راحتی از رانندگی در این کشور بسیار زیبا لذت ببرید.

About مهدی کیوانی

مهدی کیوانی هستم، وکیل سازمان مهاجرتی یونیک ویزا فارغ التحصیل رشته حقوق از دانشگاه ویکتوریا و دارای مجوز فعالیت از سازمان مارا (Migration Agents Registration Authority )، با شماره ثبت MARN 2217813 میباشم. در طول سالهای متوالی فعالیت در حوزه اخذ ویزاهای استرالیا تمام تلاش خود را به کار گرفته ام تا بهترین خدمات را به کلاینت های گرامی ارائه دهم. تمامی پرونده‌های موکلین مستقیماً زیر نظر اینجانب بررسی میگردد تا درخواست ویزا مطابق به روز ترین قوانین و با کمترین میزان ریسک ثبت گردد.
در مقالاتی که منتشر میکنم سعی دارم تا اطلاعات مهم و اصلی که برای مهاجرت نیاز دارید را بصورت رایگان و موثق در اختیارتان قرار بدهم.

لطفا دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه کاربران
  • حسن جمعه ۰۸ تیر ۱۴۰۳

    سلام‌ کاشکی مطالب بیشتری گفته میشد

  • حسین زینل آبادی دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳

    حسین!سلام من تجربه باکامیون کشنده تریلی دارم وشغل پدریمه حدود۲۰سال سابقه کارباتریلی دارم وتاسوم دبیرستان تحصیل کردم محردو۵۴ سالمه میشه دراین زمینه کمکم کمکم کنیدممنون ازشوما